Sunday, September 01, 2013

ADS Makeup Kit

Assalamualaikum. Dah hampir seminggu aku hold nafsu untuk cerita pasal makeup kit ni di blog. Sebabnya sepanjang seminggu ni aku tak keluar mana-mana. So memang carik pasal la kalau aku saja-saja nak pakai mekap dalam rumah kan. Buat kena marah dengan mama je. Heheh so today I got the chance to play around with this kit sebab nak pergi openhouse. 


This kit have 3 sections and comprises of 24 eyeshadows (top), 8 lipsticks & tools (lip brush, eyeshadow brush, blusher brush) All this at the middle section. And at the lowermost contains 4 blusher, 2 face powder and 1 creamy texture highlighter/concealer. I'm not sure what it is. But I am pretty sure it is not a kind of thing that suitable to be applied on the entire face. I try to use it as a concealer and applied it on my acne scars. But it does not really conceal the scar. Instead, it have a glowing effect on it 0.o So okay maybe I gonna use it as a highlighter.


My own version of em life palletete



Eyeshadow
I am not really that good when it comes to eyeshadow. Aku just ikut suka hati je nak blend apa-apa warna. Macam hari ni aku pakai paju warna merah. So aku guna eyeshadow warna champagne dan soft pink. Eyeshadow ni tak berapa pigmented dan agak sheer bila first apply kat eyelid. Kena reapply untuk bagi nampak warna dia. So far okay la dengan harga dia. What to expect from a makeup kit that cost less than RM 50? Kalau harga mahal tu iye la aku boleh banyak songeh complaint kenapa warna dia tak terang. Hihi




Lipstick
Surprisingly lipstick dia langsung tak mengeringkan bibir! Huyoo bila aku dapat kit ni aku risaukan lipstick je sebab takut mengeringkan bibir. Aku langsung tak pakai apa-apa lipbalm before applying this lipstick like I used to be. Warna dia quite good on my lips. So thumbs up for this lipstick! But for the tools, so-so jela. Facial sponge dia terlalu lembik. Tak best nak guna. Eyeshadow brush pun yang common punya dan blusher brush terlalu kecil for a smooth application on my wide cheeks T_T Lip brush pulak keras kejung. Habis cedera aku punya lip palette. Hihi untuk lip brush aku gantikan dengan lip brush from my Victoria Jackson lip kit.



Blusher & Face powder
The blusher also not very pigmented. Plus with the small brush, I have difficulties to apply the blusher evenly on my cheeks. Kang ada part terlebih merah, ada part takde warna langsung. Iskk I need a makeup brush set immediately T_T As I mentioned before, yang creamy thingy tu aku tak tahu apa benda. Haha aku noob lagi pasal makeup ni. Nak kata concealer, berkilat pulak bila aku sapu kat blemishes. Nak kata highlighter, tak de pulak membantu menaikkan tulang pipi dan hidung aku. Haih so I dunno :/

Eyeshadow and lipsctick from this kit


Happy belated 56th birthday Malaysia!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...