Wednesday, September 04, 2013

CC Cream by Etude House



Assalamualaikum. Semua orang tahu apa itu BB cream kan? Tapi pernah dengar tak CC cream? Kalau BB stand for Blemish Balm cream, CC pula stand for Colour & Correct cream. Meaning CC cream ni sesuai untuk apa sahaja jenis warna kulit. Khasiat CC cream sama baik dengan BB cream tau. Dan lagi best, CC cream yang Back To Basics jual ialah jenama Etude House yang kami import terus dari Korea! So kualiti sangat terjamin tau.


Untuk pengetahuan anda, CC cream by Etude House ni ada 2 jenis iaitu Glow dan Silky. Sesiapa yang ada very dry skin, sangat recommend untuk guna Glow sebab Glow ni buatkan kulit muka kita nampak moist gitu. Manakala yang mempunyai kulit berminyak, boleh cuba Silky sebab Silky ni dia matte look. Bawah ni gambar perbezaan application kedua-dua CC cream ni. Berbeza kan hasil dia? Kalau saya, saya suka yang Glow. Nampak macam muka moist dan sihat je. Hehe.. 




Setiap Korean makeup yang ada di album Back To Basics ialah pre-order. Anda boleh je order bila-bila masa sebab kami tak tetapkan bila tarikh tutup pre-order. Caranya, order pada saya item yang anda nak, lepas tu kami akan order terus dari supplier di Korea. Expected time arrival ialah dalam masa 2-3 minggu. Penantian yang berbaloi sebab item memang original dan harga jauh lagi murah dari counter price. Kalau tak percaya, boleh pergi ke mana-mana outlet Etude House dan bandingkan dengan harga yang kami tawarkan ni :D

Brand: Etude House
Item: CC cream
Additional benefits: Have SPF30/PA++
Nett weight: 8ml
Price: RM 55 (exc postage)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...