Saturday, August 31, 2013

Wishlist

iPhone 4S


Dior nail polish iPhone 4S case


Furla Candy Bag Beige


Maybelline Rocket Volum' Mascara


Thursday, August 29, 2013

Dior Nail Polish iPhone Case. Me Want It!



It's so pwiddy I'm gonna die!
Unfortunately this gorgeous case only availabe for iPhone 4/4S.
And I don't own one. I am currently using my superlag Samsung Galaxy W.
My financial saving is long way to go for me to get an iPhone. Hm~

Tuesday, August 27, 2013

Penjagaan Kulit Muka Dengan Dnars Skincare

Assalamualaikum. Sebelum ni aku pernah review pasal Dnars Skincare tapi aku tak go into detail tentang macam mana cara penggunaan yang betul. Aku just tunjuk tekstur dan rupa krim tu je. Tentang berapa lama sekotak tu boleh tahan, macam mana cara nak guna aku langsung tak cerita. Haha sorry. Yela entry tu pun dah panjang berjela. Kang aku cerita pasal cara penggunaan pulak ada yang benci nak scroll sampai bawah. Hehe mianhae. Okay sesiapa yang nak baca pasal review tu dulu, boleh click sini.


Aku gunakan set normal/jeragat dan toner treatment. So aku cuma boleh share penggunaan untuk set ni jela. Mungkin lain orang lain cara. So terpulang okay. Jom tengok packaging dulu. Gambar recycle dari entry review hari tu. Yang ada dalam set tu cuma krim siang, krim malam, sabun beras dan sabun collagen. Sekotak RM 59.90 dan toner tak termasuk set ya. Toner tu add on. Harga toner treatment RM 21.90



Cara penggunaan:
Pagi - cuci muka dengan sabun collagen, sapu toner treatment dan krim siang
Petang - muka kotor sebab peluh dan debu. So bersihkan guna sabun beras
Malam - cuci muka dengan sabun collagen dan sapu krim malam. Untuk malam esok, guna toner treatment. Guna secara selang seli. Tak boleh guna toner dan krim malam sekaligus


So far aku dah hampir 6 bulan guna Dnars ni. Okay dengan kulit muka aku. Dia memutihkan ikut tona asal kulit kita. Tak de la nanti muka terlebih putih dari tangan. Lelaki sekarang dah pandai okay. Dorang tak percaya dah tengok muka putih melepak ni kalau tangan hitam berkerak. Lalala.. 


Untuk sekotak biasanya tahan 3 bulan. Tapi sabun tu tahan lagi lama berbanding krim. So nasihat aku, seeloknya tak payah potong sabun tu kecik-kecik sebab kononnya tak nak cepat habis. It is better kalau dua-dua sabun tu habis dalam tempoh yang sama dengan krim. Sebab beli sekotak ni lebih jimat berbanding nak beli krim sahaja. Krim mahal. Huhu ni pengakuan ikhlas. Kalau mahal aku cakap, kalau murah pun aku cakap. Heheh


Next aku nak try krim kuneng pulak sebab katanya krim kuneng ni berkesan untuk hilangkan parut jerawat. Kalau tak nak beli dan harapkan set ni sahaja untuk hilangkan parut tu pun boleh je. Tapi lambat sikit la nak hilang. Aku gelojoh sikit bab-bab macam ni. Haha.. oh in case if you are wondering kenapa toner dengan krim malam tu kena pakai selang seli? Sebab aku dah penah cuba pakai krim malam secara berterusan dan tak de kesan positif langsung. Bila aku back to the actual routine, baru kulit muka aku ada perubahan. Dan after korang dah pakai krim malam/siang atau toner, please jangan usik jerawat-jerawat kat muka tu lagi dah. Sebab tangan yang kotor tu akan menyebabkan jerawat bertambah bengkak.


Both picture without makeup & no Camera360 edit


Sekarang bila muka dah glowing gitu ada la beberapa compliments yang aku dapat. Tak tahu ni perli ke ikhlas. Tapi aku anggap ikhlas la yer sebab hati aku kan suci bak minyak masak Seri Murni. Mana reti nak agak orang tu dengki ke tak. Hehekkss jangan muntah! Raya hari tu sedara mara aku heran tengok muka aku putih. Siap kata putih macam mat saleh. Huahua over dan ada yang kata kat mama aku "anak akak tu model. Mestilah pakai lawa-lawa" Erk model? Mohon doakan ya makcik >.<  Dan sekarang bila beli tudung warna terang mesti gediks tanya penjual tu, "Sesuai ke warna ni dengan kulit saya?" "Sesuai dik sebab muka adik cerah" Hmm I wonder is it a merketing strategy? 0.o


Berminat nak beli? Boleh PM saya di


Monday, August 26, 2013

Destinasi Bajet: PULAU PANGKOR (Day 3)

Assalamualaikum. Hola okay this is the last post for my holiday in Pangkor Island. Sorry for a week delay for this post. Been busy setting up my new online biz (Back To Basics) and the ongoing giveaway. Two weeks left to participate in my first giveaway. So hurry up guys! Click here to join :D So okay let's start with the main story!


Fuyoh berhabuk aku speaking. Lalala okay maaf sebab entry last day kat Pangkor tergendala selama seminggu. Tapi aku tak rasa ada yang menunggu entry last day ni. Aku je syok sendiri. Iskk fine tapi takpe aku cerita jelah. Okay hari terakhir ni tak ada benda sangat yang aku buat melainkan tidur (yes sleeping is my middle name). Aku tak mandi kolam langsung sepanjang aku stay kat Purnama Beach Resort tu. Haha! Bukan sebab kolam dia tak best ke apa. Tapi entah perangai aku ni lain macam sikit. Aku tak suka berendam :/ 


Yeah dude. Kolam ohsem camni aku boleh buat bodoh je


So hari ketiga tu aku kena tinggal sorang-sorang dalam bilik sementara family aku yang lain pergi main air kat luar. Tengah syok dorang mandi tiba-tiba hujan lebat dengan kilat sabung menyabung. Dorang pun masuk la semula bilik. Aku pulak tengah syok tidur terus terjaga lepas bilik blackout sebab amenda entah kena panah petir. Habis wifi, aircond, tv, lampu semua tak available. Yang aku heran, air shower pun tak de. Kalau hot shower yang guna eletrik tu takde air aku paham la ni pili air bawah tu pun air kecil. Serius apa kaitan dengan blackshot blackout? Luckily stafff dorang cekap buat kerja. Dalam 10 minit camtu ada elektrik semula tp wifi dengan air masih problem. Ehm tapi takpe lah nasib family aku dah nak blah.


So pukul 10 pagi kami check out. Call van pink yang somel tu dan masa dalam van, sepupu aku mintak driver van tu bawak keliling satu pulau. Driver tu kata okay je. Bayaran dikenakan RM 80. Ada dalam 4 tempat jugak yang dia bawak kami singggah. First tempat kami pergi ialah kilang dried seafood. Kat pulau tu kilang tu jela rasanya yang proses makanan laut kering macam ikan bilis, ikan masin, sotong kering, sotong gula dan macam-macam jenis keropok. Tapi walaupun beli kat kilang, tak de maknanya harga murah. Sama je harga kalau beli kat Lumut :|


Setiap keropok ada tester. Omnomnom

Gaduh anak beranak sebab sotong gula. Ahakkk xD




Atas board ni ada nama kilang tu. Tapi sepupu aku snap bawah je T.T


Okay next stop ehm aku dah lupa apa nama tempat tu tapi yang penting dia tokong Cina. Salah satu tourist attraction jugak. Kat situ ada gerai jual keychain dan fridge magnet macam kat Teluk Nipah. Tapi yang paling ohsem dan buat aku menyesal ialah, kat Teluk Nipah 4 keychain RM 10. Tapi kat sini 7 keychain RM 10. Huaa menyesal gile kate ko. Nak je aku borong banyak-banyak untuk budak kelas aku tapi duit dalam wallet dah habis. Kalaulah aku tak spend secara berlebihan kat Teluk Nipah. Kalaulah.. Hm so guys this is tip! KALAU NAK BELI KEYCHAIN & FRIDGE MAGNET MURAH, SURUH DRIVER VAN TU BAWAK KORANG PERGI TOKONG NI SUPAYA TAK MENYESAL MACAM AKU. INI AMARAN! 





Atas ni antara ukiran/batu (?) binatang yang aku suka untuk bergambar. Ada lagi satu ke dua jenis lagi yang aku tak bergambar. Malaslah aih nak tunggang satu-satu. Malu. Eheh~ Oh ya, sebelum nak sampai kat binatang ni, kena lintas jambatan. Bawah jambatan tu ada kolam dan ikan dalam tu sumpah besar gila. Ikan sebesar badan aku yang gemuk ni pun ada. 


What is wrong with you woman?


Then singgah ke muzium Pangkor. Masuk free dan kecik je muzium dia. Aku tak ambil gambar pape dalam tu sebab yelah barang lama-lama kan. Kang aku sedap posing tiba-tiba ada benda lain menumpang kat belakang. Wuu tak mau. Ni semua pengaruh #seramshit. Wakaka okay dalam 5 minit dalam muzium (nampak sangat bukan pencinta sejarah) kami cau ke ehm adoi ni pun aku tak tahu apa nama dia. Haha tapi yang aku ingat ni tapak bangunan tinggalan orang Belanda. Ala macam ala-ala A'famosa gitu. Ada meriam semua dan ada juga ikan buntal. Erk salah taip ke kau ni anis? No I'm serius. Kat situ ada ikan buntal.


Me: Apa kau buat kat sini?
Puffer fish: Nice to meet you miss -.-


Dear readers, satu ikan ni berharga RM 80 
dan duri di bawah badannya ialah real. Sesiapa yang ada 
laki suka balik lewat malam tu mohon beli. Dia balik je boleh
 lempar kat muka dia. Kahkahkah xD


Sama je bulatnya :/


Okay nah meriam


Akhirnya trip keliling pulau pun selesai. Driver hantar ke jeti dan kami pun naik feri menuju ke tanah besar semula. Sekian kisah saya 3 hari 2 malam ni Pulau Pangkor. Overall ni destinasi yang terbaik untuk sesiapa yang nak bercuti di pulau dengan bajet yang sederhana. Aku ni skeptikal sikit bila my mum cerita nak pergi pulau. Sebab aku ingatkan Pangkor just pulau kecik yang cuma ada nelayan dan have no internet connection. Tapi aku teramat salah. Hehe sekarang zaman internet tanpa batasan. Tolonglah jangan cetekkan pemikiran sampai macam tu sekali anis  T__T  Okay now I look forward for next island vacation. Wee that's all from me. Byee!

Read more:
Pulau Pangkor (Day 3)

Sunday, August 25, 2013

Review: Contact Lens

Assalamualaikum. Happy Sunday semua! Hola hari ni aku nak cerita pasal contact lens. So far, aku dah guna dalam 4 lens. 2 lens berbeza, 1 lens yang sama aku repeat order sebab lens dia comel sangat-sangat. Actually mata aku tak rabun tapi tu lah kan saja mengada nak pakai lens. Tengok sepupu kawen mata lawa je pakai lens kaler biruww so iols pun rasa teringin la jugak nak merasa bermata warna warni. Padahal bukan nak kawen pun. Saja nak pakai time dating. Kahkahkah


My first purchased lens was Sugar Candy warna violet. Masa aku tengok satu-satu album lens, yang lain design pelik-pelik yang over the top. Ehm tapi yang Sugar Candy ni design dia simpe gila. Just color at the middle, and black ring surrounding it. Oh ya, sebenarnya black ring tu la yang boleh buatkan effect mata nampak besar bila pakai. Aku pernah baca pasal ni kat mana entah. Lupa. So nampak je lens yang ada black ring ni, terus aku order warna violet. Comel sangat-sangat okay. Walaupun aku beli warna violet, tapi bila kat dalam building, warna violet tu tak ketara sangat. Just nampak macam kita pakai lens warna hitam. Tapi bila jalan bawah panas terik, tu dia nampak mata warna purple. Ehe tapi tak de lah purple sangat macam alien. Just nice :D


Above: Model wearing Sugar Candy violet
Below: Myself wearing Sugar Candy violet


Next lens aku beli ialah Disney Hurricane warna grey. Yang ni memang design dia macam hurricane dan warna dia pun agak terang walaupun warna grey. Aku pakai sekali je lepas tu tak pakai dah sebab pelik sangat muka aku dengan mata warna macam tu. Dah lah pakai time pergi open house rumah kawan. Mak bapak dia dah pandang pelik je kat aku. Huhuh


Even dalam bilik pun nampak grey dia. Cuba bayangkan bawah panas terik? Over gila!


Bila aku punya Sugar Candy violet dah expired dan dah kotor sangat sebab selalu jatuh je time nak pakai, so aku beli lagi yang baru. Warna violet jugak. Hee aku kalau dah sekali suka, memang sampai bila-bila aku stick tu je. Selain Sugar Candy, aku beli lens design lain jugak, Bling 3 Tone. Kali ni alhamdulillah tak over bila pakai. Macam biasa, warna pilihan ialah grey. Eee mengada betul. Kalau nak nampak natural sangat baik tak payah pakai lens ye tak? Huhu xD





Full picture. Macam annabelle doll tak? Mweheheh


Mana nak beli?

Price RM 20 only!

Saturday, August 24, 2013

Pakaian Preloved Untuk Dijual

Assalamualaikum. Ada sesiapa di sini yang berminat nak beli pakaian preloved tak? I have few pieces to let go. Ni antara preloved clothes yang saya nak jual. Pricing, measurement dan selebihnya boleh browse di blog Back To Basics. Kalau berminat, boleh komen di entry baju tersebut and tinggalkan active email. Nanti saya contact through email. Thank you!

Note: 
Giveaway masih berlangsung! Jom ramai-ramai join ye. Ada 3 hadiah best untuk dimenangi from FB shop saya sendiri, Back To Basics ^_^





Thursday, August 22, 2013

Tagged: Get Your Freak On!



Actually there is no one invite me to do this this. This is myself willing to do because the questions are kinda interesting to me. Heh yeah interesting to me but might not really interesting to you guys. But I don't care. Haha so let's!


1) What's a nickname only your family can call you?
Along. I am the first child. But can I add more? Instead of using 'along' or 'saya' when referring myself with my family, I use 'kita/kite'. Yes 'kita/kite'. The one kids always say when they talk with each other 0.o
2) What's a weird habit of yours?
I don't know. Maybe none :|
3) Do you have any weird phobia?
I am phobia with dead fish. Not fish the one we eat. But aquarium fishes that got sucked up at the water filter. When their head and body ripped off, that really creeps me out. It's like a Final Destination of fish version. Haha xD
4) What's song you really secretly love to blast and belt out when your're alone?
Menunggumu by Peterpan. I really love this song. I can repeatedly listen to this song without getting bored.
5) What's one of your bigger pet peeves?
Ehmm ehmm I am disgusted by girl who flirt around boys just to get their attention. Muahaha sorry for saying this. I am not jealous with the attention they get. But.. uhmmm yeah ok I just jealous a bit :B
6) What's one of your nervous habit?
I will go 'pelat' in some of words and saying nonsense thing when I got panic.
7)  What side of the bed do you sleep on?
Anywhere as long as I am on my bed.
8)  What was your first stuffed animal and it's name?
I don't really remember. But the only thing I know is in the past I have a miniature elephant figure and I name it Ash (one of Pokemon character). I play around with Ash. Put it in a basket that I decorate like a hamster cage. And at the end, I realized that Ash is a pencil sharpener -______-
9) What's the drink you always order at Starbucks?
Java Chip
10) What's beauty rule you preach, but never actually practice?
Drink a lots of water.
11) Which way do you face in the shower?
Face the wall? Erk
12) Do you have any 'weird' body skills?
None
13) What's your favorite comfort food that's bad but you love to eat anyways?
Vanilla coke, Carl's Jr. burger and fries (fastfood) . Haihh too delicious to resist
14) What's a phrase or exclamation you always say?
Bengong :B
15) Time to sleep, what are you actually wearing?
Any clothes except jeans and my casual wear
16) What did you used to wear that you thought was cool but just now you realize it wasn't that hot?
Sweater, torn off jeans, big zipper bag and slipper. With this outfit, I roam around Pavilion without noticing that I actually look like a wempitzz T___T

Okay that's all for my not so interesting answer. Hehe for this post I purposely write in English. Actually I am much more comfortable writing in Malay. But for this post, it is an exception. Sorry for my bad English and grammar. I tag everyone who interested to do this :D


Tuesday, August 20, 2013

Aku Suatu Ketika Dulu~



Gambar atas ni nampak je pakai baju sekolah. Tapi bila aku tengok hp yang aku pegang, tu sebenarnya Nokia C3 yang aku guna masa umur 18-19 tahun. Aku terjumpa gambar ni secara tak sengaja kat thumbnail entry blog kat page Oh Ninie! Dan ni profile picture yang aku guna kat tumblr suatu ketika dulu. Tapi sayangnya aku dah buang gambar tu. Lebih sayang lagi bila gambar tu kat laptop lama yang dah rosak  T__T Oleh kerana kagum sangat tengok rupa kurus aku ni (haha) aku download jugak gambar ni walaupun saiznye.. lahai tengoklah sendiri

Kecik gilaa~


Namun, dengan kecanggihan teknologi sekarang ni, gambar yang kecik comel ni boleh dibesarkan tanpa crack! Contoh hasilnya macam gambar mula-mula atas ni. Kan ada watermark tu. Hehe sebab aku guna yang free version punya, so dia memang harom kan aku untuk buang watermark. Tapi walaupun ada watermark, saya okkaay. Yang penting aku berjaya tatap semula diri aku suatu ketika dulu yang pernah kurus :'(


Hai, dah jumpa kembar ke? Hahah (-_-#)


p/s: Aku guna gambar baju sekolah atas tu kat profile Google+. Mesti dorang ingat iols budak sekolah 14 taon. Padahal umur dah boleh jadi mak orang dah ni. Haha kbaii~

Monday, August 19, 2013

Back To Basics Giveaway!

Officially CLOSE! Thanks for your participation! 
List of winner HERE


Senarai PESERTA


Cara-cara untuk join:
1) Like page Back To Basics
2) Follow blog Back To Basics (another blog)
1) Buat satu entry bertajuk Back To Basics Giveaway.
2) Click gambar di atas dan copy image URL. Sertakan di entry blog anda.
3) Tag 2 orang rakan blog dan pastikan dia tahu anda tag dia.
4) Tinggalkan URL entry anda di ruangan komen entry ini.

Syarat:
- Terbuka untuk warganegara Malaysia sahaja.
- Pemenang dipilih secara rawak menggunakan http://www.random.org

Tarikh tutup:
12 am 6/9/2013 


Hadiah:

Crochet shoes worth RM 55! (Size 35)


Camera pendant necklace worth RM 18!


Squirrel ring worth RM 15! (color SILVER)

Saturday, August 17, 2013

Destinasi Bajet: PULAU PANGKOR (Day 2)

Assalamualaikum~ Okay kembali semula untuk update pasal hari kedua yang kami buat di Pulau Pangkor. Untuk hari kedua, kami 2 keluarga lakukan aktiviti island hopping. Island hopping ni maksudnya korang naik open boat dan driver boat tu bawak korang travel dari satu pulau ke satu pulau. Tapi memandangkan pulau yang mengelilingi Pangkor ni sikit, so kami hop kat satu pulau je iaitu Coral Island.


Left hand side a bit rocky, but rich with corals and fishes. 
Right hand side is the beach. Suitable for kids to swim. Source.


Sepanjang pantai Teluk Nipah tu banyak agency yang tawarkan package yang hampir sama dengan harga yang berbeza-beza. So ikut kepandaian sendiri la nak pilih package yang paling murah tapi berbaloi ok uolss.


Major sport activities offered. Source


Extreme watersports? Source


 Talent: mama & abah


 Sebaik sahaja menjejakkan kaki di Coral Island


 Amboi abah aku ni. Sekali dapat masuk blog anak dia kemain posing~


 Yer, sebarang sana Pulau Pangkor. Berenang pun boleh sampai.. sangat.


 Aherher ingat nak tulis Ninie tapi segan pulak dengan family aku. Kahkah


Maaf tak banyak gambar aku kat Coral Island. Tak leh letak kang menimbulkan fitnah. Eceh tak de la. Actually aku syok berendam dalam laut sambil snorkeling. Tapi sebab tak reti guna goggle tu, habis air laut masuk kat mulut (-_-#)  Dan aku bukan penggemar laut sebenarnya. So aku berendam dalam 10 minit je lepas tu aku lepak tepi pantai makan keropok. Ok motif cerita pasal tak suka laut?


Oh lupa nak bagitahu. Bayaran open boat untuk ke Coral Island ialah RM 10/pax. Nanti time korang atas boat driver tu akan berhenti sekejap-sekejap untuk tunjuk Monkey Bay, Crocodile Rock, Whale Rock dengan Turtle Rock. Senang cerita naik boat tu lebih kepada nak tengok batu sebenarnya selain daripada sumber pengangkutan nak ke Coral Island. Puas aku teliti batu yang dia tunjuk tu tang mana rupa buaya, ikan paus dengan penyu. Huahua :D


Lepas habis aktiviti di Coral Island, kembali ke Pulau Pangkor dan apa lagi, masa untuk melingkar kat bilik pulak. Heh then petang tu merayau carik makanan kat area resort. Masa otw nak balik semula ke resort, aku dengan mama heran sebab banyak pulak burung kenyalang kat area resort tu. Biasa kat KL aku nampak burung gagak je. Ni kat Pangkor bersepah hornbills. So aku dengan mama pun pergilah ke hujung jalan yang masa tu banyak sangat hornbills dok bertenggek kat wayar telefon.




Oh rupanya hornbills ni tarikan salah satu chalet. Walaupun iols ni menginap kat resort lain, tapi selamba je buat muka tak malu menghadap hornbills chalet ni. Hee the best part is, boleh ambil gambar dengan mereka tanpa bayaran okay! Just bagi dorang makan pisang je. Aku pulak harap badan je besar tapi terkinja-kinja penakut nak bagi dorang makan. Hmm siap kena sound lagi dengan sorang pakcik motor ni sebab penakut sangat  T__T Hornbills ni pandai tau. Dia takkan patuk tangan korang. Just pegang pisang tu dengan 2 jari, dan burung tu sendiri akan datang makan. So memang patut pun aku kena marah dengan pakcik motor tu. Uhuk


HUNGRY BIRDS -.-' Ya anda tak salah baca .


Okay tu saja aktiviti hari kedua di Pulau Pangkor. Nothing much right. And we just roam around the place by walking. No vehicles needed. Jimat! Next entry last pasal Pangkor. Okay jumpa semula next entry!

Read more:
Pulau Pangkor (Day 2)

Thursday, August 15, 2013

Destinasi Bajet: PULAU PANGKOR (Day 1)

Assalamualaikum people! Yeay aku dah selamat pulang ke rumah selepas meluangkan 3 hari 2 malam di Pulau Pangkor bersama keluarga tersayang. Hee so let's cut the story short memandangkan aku ni fail sikit bila cerita pasal travelogue ni. Nanti kang tak pasal-pasal aku buat 30 entry pasal percutian 3 hari 2 malam ni je. So yeah let's start (tengok, intro pun dah berjela).



Selasa, 13/8/2013 

10 am : Tunggu satu lagi family di RnR Rawang kemudian teruskan perjalanan.
2 pm: Tiba di jeti Marina. Beli tiket ferry. Harga RM 10/pax untuk pergi-balik. Murah kan?
3 pm: Sebab kami terlepas ferry pukul 2, so naik trip pukul 3. Btw ferry ni tak kisah pun kau nak naik pukul berapa. Seat pun suka hati nak duduk mana. Amboi otai sungguh.


Yeay untuk pertama kalinya! Mempersembahkan abah sayaa!


Belakang iols tu tempat menunggu. Cantik kan? Tak crowded pun.


Belakang iols tu Pulau Pangkor. Dekat jerr~ 


With my niece yang dipaksa untuk layan makyong nya.


3.20 pm: Tiba di jeti Pulau Pangkor. Pulau Pangkor sangat dekat dengat jeti Marina. So it is advisable untuk naik feri dari  jeti Marina daripada jeti Lumut. Sampai je jeti, nanti berduyun-duyun driver taxi tunggu untuk fetch korang. Kat Pangkor susah nak jumpa kereta persendirian. Yang banyaknya van warna pink je. Haha awat jambu sangat pulau ni. Tambang RM 20 untuk perjalanan ke resort.


Jambunyewww


3.50 pm: Tiba di resort. Kami 2 family menginap di Purnama Beach Resort yang bertempat di Teluk Nipah. Lokasi sangat strategik. Dekat dengan pantai, kedai makan, souvenir shop, wahh memang strategik gila la. Sekeliling kawasan tu pun ada jugak resort/chalet lain. Tapi among all, Purnama paling best la bagi aku. Hee.. Satu family satu bilik. Kami sewa Deluxe Room. Rate per night RM 190. Untuk tengok rate dan bilik lain, boleh klik Purnama Beach Resort. FYI, family aku sangat memilih dengan kebersihan toilet. Tapi untuk resort ni, toilet sangat bersih okay. Pertama kali aku rasa percutian kali ni perfect. Dan lagi perfect bila bilik ada wifi. Wootwoot~













Belakang kolam. Maaf tak nampak kolamnya. Hewhew~


Jadi itulah dia hari pertama kami di Pulau Pangkor. Biasalah kan mula-mula sampai mestilah penat. Anak-anak sedara dan adik aku pulak sah-sah pergi terjun dalam kolam. So cerita pasal laut next entry okay. Tu pun kalau ada yang sudi tunggulah. Huhu bye~

Read more:
Pulau Pangkor (Day 1)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...