Thursday, August 28, 2014

Senangnya Nak Putih dengan Cathy Choo & Flawless Skincare!

Assalamualaikum semua! Rajin dah update blog sekarang sebab memang bosan tak tau nak buat apa dan takde apa nak dirisaukan sebab dah habis study! Sekarang tunggu masa nak praktikal je. Hehe so far sepanjang setahun aku tinggalkan blog ni, antara post yang paling banyak hits dan komen ialah pos pasal Dnars Skincare tu. Yela sekarang kan Dnars tengah meletup-letup kat radio kan. Tapi sorry uols sebab iols dah tak mampu nak jawab persoalan uols sebab iols dah berpaling tadah ke product lain. Haha minta maaf..


Punca aku berpaling tadah ni sebab aku takde duit nak restock Dnars T_T  In total aku kena ada dalam RM80 ++ untuk beli set normal dengan toner treatment. Masa tu memang kopak habis. Nak tunggu sampai duit cukup pun macam lambat lagi sebab muka aku makin teruk. Oh ya, lifespan muka aku flawless tanpa Dnars ialah 2 minggu je. Bila exceed 2 minggu memang berebut-rebut jerawat dan whitehead nak bertandang. Dengan berbekalkan modal less than RM50, aku cuba cari alternatif lain dan thank god aku ada follow satu account instagram ni @flawlessskincare_official. Guess what? Harga 1 set RM30 saja (exc postage) dan result best setaraf tabita. Hakhak yeay! So meh kita tengok dalam set tu ada apa.




Jangan expect saiz dia besar ok sebab tiga-tiga ni kalau disatukan ada la dalam besar tapak tangan je. Tapi tahan sebulan tau. Lebih kurang tempoh penggunaan masa aku guna Dnars dulu. Bezanya yang ni lagi murah. So nak tonyoh banyak-banyak pun aku tak fikir banyak kali dah. Hehe! Flawless skincare ni sesuai untuk semua jenis kulit. Just pakai 3 ni je. Tak payah nak risau kena pakai toner apa semua. Korang pun pemalas macam aku kan? Ye aku tahu >_<  Ok bawah ni gambar beza bila aku guna Dnars dengan Flawless skincare ni:




Left: Setahun guna Dnars tapi still nampak parut jerawat dan kulit tak smooth sgt
Right: Dua bulan guna Flawless. Parut jerawat pudar dan kulit superlicin!

Masa guna Dnars dulu boipren aku asyik komplen je muka aku tak still tak cantik. Hoi aku beli skincare mahal-mahal still kutuk lagi. Tapi la ni dia dah tak bebel pape pasal kulit aku. Puas hati la tu kot. Hihik ;P Ok kalau muka dah cantik, tangan korang taknak cantikkan ke? Jangan la macam tu. Kang nampak kat tokey terlajak laris habis korang kena hembus "Eiii muka putih tangan hitammm ~!" Haha tokleh gitew okay. So meh korang tengok beza gambar aku 2 tahun lepas dengan sekarang ni. Even aku sendiri kagum aku dulu hitam! Adoi




Mohon kagum dengan aku punya kulit je ye. Badan jangan kutuk sebab.. entahlah asal gemuk sangat sekarang ni  T__T  Ok untuk putih pulak aku takde suntik pape pun haha just pakai sabun Cathy Choo je! Dah lama dok usha kat stegrem tapi macam tak berapa yakin sangat lagi-lagi hari tu kecoh sekejap pasal isu placenta dalam Cathy Choo ni kan. Tapi halahh ko sapu kat badan kot bukan ko makan placenta tu. 


So aku beli sebotol kat Downtown Cheras dengan harga RM 33 sebotol untuk cuba. Gambar atas kanan tu lepas 2 minggu guna. Aku start pakai minggu terakhir Ramadhan hari tu. Puas hati sangat dengan result dia. Next time nak beli lagi tapi maybe aku beli by post pulak. So jumpa lagi instashop best iaitu @zamalianashoppe. Dia jual murah tau. RM 30 je termasuk postage Semenanjung.





So siapa bilang nak putih itu susah? Senang je just kena rajin. Sekarang misi nak kurus pulak. Haihh kalau la kurus pun semudah menyabun badan je. Jangan recommend pape pil, opa snow, krim panas apa semua tu. Aku dah try semua tapi tetap tak kurus. So now kena back to basic je. Kurangkan makan dengan eksesais. Ok tu je. See you again in next post!


31 comments:

  1. Mcm kenal je gmbo pbsm tu haha. :P

    ReplyDelete
  2. @Anis Azyan

    dah agak mesti ko komen! haha ni je gambar yg aku rasa hitam. haha btw rajin dah blog skrg ek. boring jgk eh. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai lagi ke skincare tu?

      Delete
  3. Salam yunk... so cathy choo ni mmg bgus la ye. Ni baru nk cuba. Tu yg try usha mana2 testimoni cathy choo ni. Tq 4 sharing ye...

    Tumpang iklan ye...sorry
    Nak share... 100% produk bumiputra berstatus halal.
    Sgt bagus utk pesakit diabetis dan bg sesiapa yg nk kurgkn berat badan dan yg tgh berdiet.
    Ramai testimoni yg telah berjaya.
    Harga mampu milik, skotak utk 2 bulan.
    https://www.facebook.com/sihatkurusglucoscut

    ReplyDelete
  4. Hai sis..sy dah pakai flawless skincare tu dua bulan..muka mmg putih ramai tegur..tpi bila pkir balik night cream dia mlekit skit.mcm ad ciri2 merkuri..sy stop pkai sbb pipi sy naik tompok hitam.last2 terus tukar nour ain..skrg da pudar.kena hati2 pilih produk.

    ReplyDelete
  5. Alis Misnan:

    hai tq sudi share pengalaman jugak. Sy pakai lebih 5 bulan so far xde naik apa2 tompok hitam, rashes atau mengelupas. krim malam tu sy quite familiar dgn tekstur dia sbb sy pernah pakai krim dari klinik. bau, tekstur dan warna mmg sama. sbb tu sy tak ragu2. hee btw tq sudi singgah dan drop komen :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm mane nak dpt kn flawless tu

      Delete
    2. boleh click link yg sy bagi atas tu. dia jual melalui instagram je. kalau awak nak order awk whatsapp je dia :D

      Delete
  6. CATHY CHOO mmg harum + whitening kulit kot.... skrg just beli online ..harga standard la dri kwn ori kot,.klu ad yg nk usha2 ..ni ni dye 01152897268.. what app je tnye produkCATHY CHOO 330ML rm 35 CATHY CHOO 750MLrm40...hermm berbaloi2

    ReplyDelete
  7. Kite pon jual cathy choo..750ml RM36 incld pos..meh pakat2 gebu mcm tokey blog ni .😘
    012-5413560. WA kite ye..

    ReplyDelete
  8. Akak pakai lagi ke skincare flawless tu?? Ada kesan yg mnkutkn tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup pakai lagi. so far ok je muka. suka sabun dia sebab wangi sgt2 :D

      Delete
  9. Still guna cathy choo? Berkesan? Penat try mcm2 losyen n sabun.. Xmenjadi.. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama stop sebab malas nak beli online dah. Heheh tapi kulit maintain cerah sampai sekarang :D

      Delete
  10. Hai..

    Saya sekarang nie guna Dnars. Memang semakin cerah. Tapi, dekat bahagian hidung dan mulut mcm kulitnya nak memutih tapi bertompok-tompok. Bila kena air, kulit kat bahgian tu mcm mengembangHuhuuu.. saya patut stop ke eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu sy tak tahu macam mana nak bantu kalau kena macam ni. Sebab tak pernah ada experience. Sorry >_<

      Delete
  11. hai sis , sya dok lama guna set full safi balqid but takdok kesan pun . jadi nak sis recomend mana satu produk skim care yang okei ye ? yang boleh mencerahkan kulit . btw , kulit sya normal . mohon bantuan nya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak putih, bukan setakat skincare je. Kena makan supplemen jugak untuk putih seluruh badan. Cadangan sy, ambil supplemen vitamin C (seeloknya beli dari farmasi), minum air putih minimum 1 liter sehari. Untuk skincare, boleh try skincare Flawless ni. So far takde rasa pedih atau mengelupas pun sepanjang sy pakai Flawless ni :)

      Delete
  12. akak , sure ke berkesan . sebab saya baru nak try . takut pulak , ada baca kat blog lain psal krim krim pemutih nih . bole bagi suggest tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. No guarantee. Skincare ni semuanya try and error je. Kalau kat akak, akak serasi dgn skincare ni. Lain org, lain skin reaction :)

      Delete
  13. Sy ada jual Cathy Choo 750ml utk RM33
    pos RM10 Semenanjung
    RM16 Sabah Sarawak

    ReplyDelete
  14. Whatsapp 019-891-4577
    Cathy Choo RM33
    Pos RM10 Semenanjung
    RM16 Sabah Sarawak
    ig: @kacaklawacollection

    ReplyDelete
  15. Hi kak :) nak tanya. Akak guna flawless skincare tu sampai sekarang lagi ke?

    ReplyDelete
  16. Dulu my skin memang gelap and ada pimples yang batu batu. Then i tried kojie san snow white dengan eskinol Papaya White.. Memang clear sampai ramai tegur tapi one day my aunt recommended dnars last year. Cuba pakai tapi acne prone balik. Menyesal tapi this year beli Eskinol balik so no worries on pimples lagi dah.. Tapi sebab tengok online murah sangat beli lagi semalam and pagi ni cuba sebab saya dah lama buat survey on flawless skin, sebenarnya dia ada 1factory and diorang boleh jek buat your own brand using that set. Sebab tu kalau tengok kat online or luar, dia products yang sama tapi rebrand balik oleh sesiapa yang order tu atas permintaan and flawless skin products tu takkan murah daripada rm30 and takkan mahal from rm30,but be careful ada yang nak untung lebih diorang pandai pandai ambik barang yang mercuri & murah lepastu tipukan kita mengatakan this is flawless skincare..im sure you guys dah pandai differentiate the mercuri kan.. So be careful..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes betul tu. Memang biasanya skincare yg jual secara online atau kat kiosk2 supplement tu benda yang sama je tp repackage semula. Hehe kalau dah serasi dengan yang lama tu better awk stay je pakai. Payah nak jumpa skincare yang betul2 tak harm kulit kita skrg ni :D

      Delete
  17. Hi nk tnya lah . Sy pon ada survey2 flawless skin care ni dlm ig . Sbb berminat gak . Pakai dnars tak ngam 😭. Smlm sy survey ada stu flawless skin care ni murah sngt dia jual rm 25+5(postage) , dia jual murah sbb nya dia amik direct dri kilang n tanpa sticker maksudnya just bekas kosong je lah . Akak rasa tu original tak ? Boleh ke sy beli yg tu ? Takot jugak kalau tertipu kan .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap seller akan claim macam2. Akak pun ada beli yang harga RM 25 kat seller lain sebab malas nak tunggu seller sabah ni pos. Yang bezakan set ni cuma krim malam je. Krim siang dgn sabun memang sama tekstur dan bau.


      Cuma krim malam yang akak baru beli baru ni, tekstur dia lagi likat dan melekit. Bila sapu kat muka, muka jadi terik lepas tu rasa dry sangat2. Krim malam seller sabah ni tak likat macam tu. Bila sapu kat muka pun tak rasa terik atau dry. So nasihat akak, better awak beli kat seller sabah yang akak promote kat post ni. Sebab takut set flawless yg RM 25 tu ada merkuri dalam krim malam dia.

      Delete
  18. Mcam nk try Flawless skincare ni.. Total termasuk pos dh rm40..huhu
    Kan best kalo share oder ramai2, dpat harga borong murah pun murah.

    ReplyDelete
  19. Tak pernah comment blog so x pasti comment as nk letak ap..just nk ckp..x recommends beli kat zamalianashoppe..servis lmbt..byr awal bln 10..smpy la ni tak sampai..instashop yg pling lmbt..harap follower je bnyk..ada masalah g tau customer la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe sy tak pernah pun beli kat dia. Just recommend kalau ada yang nak beli online since sy beli Cathy Choo kat downtown je selama ni. Sbb dlm byk2 ig, dia antara yg jual paling murah ^^

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...