Monday, January 05, 2015

Review & Testimoni Flawless Skincare

I am back with second review tentang Flawless Skincare. Review pertama pada bulan August hari tu. Decided untuk buat entry kedua ni untuk menepis segala persoalan pembaca mengenai Dn*rs Skincare. Banyak tau hit dari entry tu sejak Dn*rs dah mainstream ni *insert smiley nangis*. Actually produk Dn*rs tu ok je cuma maybe tak sesuai dengan kulit aku. Aku guna Dn*rs nak dekat 2 tahun tapi hasil tak seberapa. Yes cerah tu memang lah tapi kulit aku cerah + ruam. Tak paham kenapa jadi camtu. Tapi bila sepupu aku pakai elok je cantik kulit dorang. Padahal aku yang perkenalkan Dn*rs tu kat dorang. Ha macam mana tu? *insert smiley nangis lagi*


Ok meh aku ceritakan serba sedikit pasal set Flawless Skincare. Set yang aku beli ni cuma RM 30 je dan ni memang set yang paaaaalinnnnggggg ori from Sabah sebelum set Flawless ini di rebranding kan oleh pihak lain dan mark up harga tahap naik semput aku dibuatnya. Haha ko google jela Flawless Skincare. Ko memang takkan jumpa set macam yang aku genggam bawah ni. Produk underground macam ni aku jumpa kat instagram je. Haha aku memang selalu bernasib baik dalam shopping benda murah ni sebab aku gemar survey harga guna hashtag.




Set ni tak leceh macam skincare keluaran bumiputera yang lain which means too much accessory macam toner, bedak, foundation etc. Selalunya produk bumiputera ni rotate benda yang sama je. Aku dah try macam-macam skincare bumiputera dan apa yang aku boleh bagitahu ialah warna krim, pakej, bentuk produk dorang lebih kurang je. No offend eh kat sesiapa. Maaf la review terlalu jujur. Korang kan suka baca review jujur *insert smiley syaiton* Ok sudah-sudah la mengutuk tu. Haha kalau korang berminat nak beli boleh beli kat instagram flawlessskincare_official


Now lets picture do the talk dan aku akan meroyan sikit lagi kat caption *insert smiley sengih* Oh FYI aku dah lebih 5 bulan guna dan so far aku takde hadapi sebarang proses pengelupasan atau muka merah-merah. Dan lagi best muka aku dah takde ruam macam sebelum ni. So, for the time being memang aku takde niat nak tukar skincare lain yang lagi mahal lagi-lagi kalau orang suggest skincare bumiputera yang lain. Unless kalau korang suggest produk SK2 ke, Mary Kay ke yes aku angkat bendera putih. Luls


I used to hate the left photo. Macam kena cakar kucing je T_T


Same place, same food, same posture. Kulit lagi gebu kot? Entahlahnak


Left pic masa pakai D*ars. Cerah tapi ruam susah hilang.




19 comments:

  1. wow. best nya jumpa produk yg sesuai..

    ReplyDelete
  2. ninie pakai lagi tak flawless skincare tu? sy baru je beli tapi rasa dilema pulak nak pakai. belek2 cari no kmm xjumpa pun. tak beragak bell set combo pulak tu. ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup pakai lagi. Alhamdulillah dah setahun pakai. Memang takde pun nombor kkm. Sy pun malas nak check lebih2 kat seller. Sbb so far walaupun sy stop pakai dlm 2minggu mcm tu muka still maintain mcm biasa. Tak mcm produk lain yg sy biasa pakai. Bila stop muka naik byk jerawat. So sy mmg stay terus guna flawless ni. Plus murah :D

      Delete
  3. Hai awk. Sy nak tnye. Awk stil pakai lagi flawless skincare ni? Okay tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai yup pakai lagi. Alhamdulillah dah setahun pakai :D

      Delete
    2. sekom...boleh tak bgi contact no person yg awk beli flawless nie..senang watsapp terus...
      if ok la...:)

      Delete
    3. Waalaikummussalam. Ni contact number dia 016-8477764

      Delete
  4. Salam sis saya nak tanya , sis pakai krim siang dengan bedak atau pakai krim sahaja ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam. Kalau nak keluar mana2 pakai krim siang lepas tu compact powder. Kalau duduk rumah je just pakai krim siang :)

      Delete
  5. Minggu lepas beli dnars set tapi kulit rasa sakit & naik jerawat terus saya cari flawless skincare snow white.. Same person yang awak beli tu.. Baru sampai Products dia.. Nak pakai tapi google kejap nak tengok terus keluar your blog ^,^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke.. hehe so far macam mana guna Flawless ni? Sesuai tak dengan kulit awak?

      Delete
    2. Salam, nak tanya..produk ni ade mercury x? Awak pkai produk ni ok x smpai skrg?

      Delete
    3. Waalaikummussalam. Yup pakai sampai sekarang. Utk pengetahuan awk, krim malam yang saya beli dari seller Flawless Skincare yang sy mention di post ini sahaja yg bebas mercury. Sebab sy pernah try krim malam dari seller lain. Tp dorang punya krim sgt2 lain tekstur dan bau. So kena hati2.

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Sy pakai dlm seminggu. Kulit rasa kering sikit. Td pakai peel off mask lepas cuci muka rasa pedih pulak. Kenapa ek? Btw sy cuma guna day n night cream je. Pencuci sy guna safi balqis.

    ReplyDelete
  8. Sy pakai dlm seminggu. Kulit rasa kering sikit. Td pakai peel off mask lepas cuci muka rasa pedih pulak. Kenapa ek? Btw sy cuma guna day n night cream je. Pencuci sy guna safi balqis.

    ReplyDelete
  9. samalahhh I pown try and error banyak kali tp since I guna
    skincare product dari Innisfree, agak berkesan jugalahh. it depends on our skin actually

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...