Monday, February 02, 2015

Losyen Terbaik untuk Tidur Nyenyak

Assalamualaikum dan hai! Sejak menganggur ni aku selalu sangat bermasalah nak tidur malam. Kadang-kadang dah habis bergolek satu katil pun mata belum tentu lelap. Orang kata kalau nak tidur nyenyak boleh pasang lilin aromatherapy. Tapi aku bukan gadis begitu. Haha silap hari bulan ada yang terbakor bilik nanti T__T Hmmm adakah aku memerlulakn something yang boleh menggantikan lilin aromatherapy? Maybe losyen ke? Hehe


Dan yassss! Alhamdulillah aku jumpa losyen ni! Dah la besar gabak oi. Banyak kali picit tapi tak habis-habis. Siap berebut dengan mak dan makcik aku lagi. Ni dia losyen Milano Ashley dari Citra Mulia. Memang tak akan jumpa kat mana-mana drugstore sebab losyen ni dijual secara eksklusif kat website Citra Mulia je tau. Losyen ni diimport terus dari Indonesia. Bawah ni serba sedikit info tentang losyen ni.





Milano Ashley Hand & Body Moisturiser
Net weight: 500ml / 17fl.oz
Price: RM 18.50
Khasiat dan kebaikan:
  • Memastikan kulit anda kekal lembab sepanjang hari
  • Menjadikan kulit anda berseri secara semula jadi
  • Mengandungi protein, mineral, dan vitamin yang menjadikan kulit anda berseri

Ada 2 scent iaitu Green Tea dan Rose Tea. Untuk siang aku suka pakai Green Tea sebab bau dia kuat sikit. Untuk tidur malam pulak aku suka Rose Tea sebab bau dia sangat menenangkan. Ko bangun tidur subuh esok pun bau melekat lagi. Selain wangi, losyen ni melembapkan kulit aku jugak sebab aku tidur dalam aircond. 


Ni best pakai tidur. Hmm sex chromosome tu maybe menandakan losyen ni khas untuk gadis? Haha lol


Sebelum jog suka pakai ni. Bila berpeluh badan tak kepam. Haha maybe sebab tu lelaki pun boleh pakai? (sebab ada 2 sex chromosome -.-')


Macam-macam losyen dah aku cuba tapi belum pernah lagi aku jumpa losyen yang besar, murah, tahan lama dan wangi macam ni. Nak cari losyen pun kalah orang nak carik jodoh. Ko rase? Haha so ayuhlah jadi yang pertama untuk memiliki losyen yang best ni. Boleh shopping kat website Citra Mulia dan pilih under brand Milano Ashley okay!


2 comments:

  1. bestnya!!! kebetulan lotion habis dah. thank you for the review. best best! :D

    ReplyDelete
  2. @Fairuz

    Patut cuba sebab berbaloi sgt. Ni nak dekat sebulan guna botol berat lagi. Haha sblm tidur pun suka cium lengan sendiri sebab wangi. Huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...